Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryz z selerem naciowym,kurczakiem i pieczarkami.

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż paraboliczny 200 g
pierś z kurczaka
pieczarki
seler naciowy
marchewka
sos sojowy 2 lyzki
olej sezamowy
Pieprz kolorowy Prymat w młynku
sól

Porada

Dosonaly jest ryz Basmanti, nie skleja się i jest sypki.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryz z selerem naciowym,kurczakiem i pieczarkami.

Ryz gotujemy al dente,odkladamy na bok.Podsmazamy na oleju sezamowym kurczaka pokrojonego w kostke,jak sie lekko zrumieni dodajemy pokrojone pieczarki ,seler,starta marchewke,chwile smazymy.Doprawiamy sola i pieprzem kolorowym,sosem sojowym,dodajemy ugotowany ryz,smazymy wszystko razem,az ryz bedzie miekki .Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 12.11.2014 13:38
niezłe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak