Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pulpetami w sosie pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
włoszczyzna 1/2 opakowania
pulpety
śmietana 18 proc 1 opakowanie
koncentrat pomidorowy 2 łyzki
mąka pszenna 1 łyżka
oliwa
imbir starty
sos sojowy 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Bazylia suszona Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pulpetami w sosie pomidorowym

W garnku rozgrzać oliwę i wrzucić grubo pokrojony czosnek. Dodajemy pokrojoną w paski włoszczyznę. Zalewamy bulionem z koncentratem pomidorowym. Czekamy aż się podgrzeje i dodajemy pokrojone w ćwiartki bądź połówki pulpety. W międzyczasie wstawiamy ryż (wrzucamy na wrzącą osoloną wodę). Gotujący się sos z pulpetami zaprawiamy łyżką mąki zmieszaną ze śmietaną. Całość doprawiamy sosem sojowym, startym imbirem i przyprawami. Gotujemy chwilkę na małym ogniu. Wyciągamy, polewamy ryż sosem z pulpetami i jemy. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak