Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pikantną potrawką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż brązowy 100 g
cebula biała 1
kiełbaski śląskie 2 szt
papryka czerwona 1
Papryka ostra mielona Prymat szczypta
szczypiorek
sól
pieprz
olej
Przyprawa do zup i potraw Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pikantną potrawką

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy na sypko w osolonej wodzie. W tym czasie obieramy cebulkę i kroimy w kosteczkę, szczypiorek drobno siekamy, kiełbaskę śląską również kroimy w kostkę jak i czerwoną paprykę. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulę z kiełbasą.
Krok 1 - Ryż z pikantną potrawką foto
2
Następnie dodajemy pokrojoną paprykę i wszystko dusimy kilka minut do miękkości. Przyprawiamy ostrą papryką, słodką papryką, magii solą i pieprzem.
Krok 2 - Ryż z pikantną potrawką foto
3
Na talerz wyciągamy ugotowany na sypko ryż, nakładamy potrawkę i posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem. Smacznego
Krok 3 - Ryż z pikantną potrawką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dagmara020 10.08.2012 07:40
no wygląda bosko:)
Konczi 22.07.2012 09:47
z tym że pychotka to się zgodzę :)
Paweł10 22.07.2012 09:44
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak