Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 3/4 szkl
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
cebula 1 szt
pieczarki 10 dkg
sól i pieprz
curry
szczypiorek posiekany

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z pieczarkami

Cebulę zeszklić na oleju. Pieczarki i włoszczyznę zetrzeć na tarce o grubym oczku i dodać do cebuli. Podsmażyć, doprawić solą i pieprzem. Dodać ryż. Zalać 1,5 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę curry, przykryć i dusić na najmniejszym ogniu aż do wchłonięcia całego płynu. Doprawić do smaku i odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce. Przed podaniem wymieszać z posiekanym szczypiorkiem. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak