Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z papryką i pomidorami

4.0
(24)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2 torebki
cebula 1 sztuka
czosnek 3 ząbki
papryka 2 sztuki
pomidorki koktajlowe 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
bazylia 2 gałązki
ser żółty 10 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z papryką i pomidorami

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu.

Cebule siekamy, na głębokiej patelni podsmażamy ją na 2 łyżkach oliwy, pod koniec smażenia dodajemy posiekamy czosnek.

Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię. Smażymy na wolnym ogniu, aż papryka będzie miękka.

Dodajemy pomidory z puszki i chwile dusimy. Pod koniec dodajemy bazylię lekko posiekaną.

Doprawiamy do smaku: solą, pieprzem i ziołami.

Sos z patelni mieszamy z ryżem, posypujemy startym serem i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 31.07.2013 10:59
smaczne danie na każdą okazje
Monika-twin 31.07.2013 10:56
ale pyszna sałatka, lubie takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak