Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z musem z prażonych jabłek

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż do risotto 500 g
jabłka prażone 1 kg
Cynamon mielony Prymat do smaku
cukier waniliowy 2-3 łyżki
mleko 1 szkl.
masło 100 g
cukier drobny do smaku
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z musem z prażonych jabłek

Prażone jabłka przełożyć do rondelka, dodać cukru i cynamonu do smaku - całość podgrzać do zawrzenia, dokładnie wymieszać i sprawdzić smak. W razie konieczności dosłodzić. Pozostawić do ostygnięcia i zmiksować.

Ryż ugotować z dodatkiem szklanki mleka i póki gorący wymieszać z masłem i musem z prażonych jabłek. Doprawić skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem waniliowym.
Podawać na ciepło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 08.02.2016 17:58
połączenie ryżu i mleka jest przepyszne ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak