Ryż z musem z prażonych jabłek

Ryż z musem z prażonych jabłek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż do risotta

    500 g
  • jabłka prażone

    1 kg
  • cynamon mielony

    do smaku
  • cukier waniliowy

    2-3 łyżki
  • mleko

    1 szkl.
  • masło

    100 g
  • cukier drobny

    do smaku
  • cytryna

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Prażone jabłka przełożyć do rondelka, dodać cukru i cynamonu do smaku - całość podgrzać do zawrzenia, dokładnie wymieszać i sprawdzić smak. W razie konieczności dosłodzić. Pozostawić do ostygnięcia i zmiksować.

Ryż ugotować z dodatkiem szklanki mleka i póki gorący wymieszać z masłem i musem z prażonych jabłek. Doprawić skórką i sokiem z cytryny oraz cukrem waniliowym.
Podawać na ciepło.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Kuchenka

08.02.2016 17:58
połączenie ryżu i mleka jest przepyszne ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat