Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z musem truskawkowym

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1/2 szkl
woda 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
masło 1 łyżeczka
cukier waniliowy 2 łyżeczki
sól do smaku
truskawki 25-30 dag
cukier 4-5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z musem truskawkowym

Do garnka z podwójnym dnem wlać wodę dodać szczyptę soli i masło, zagotować. Do gotującej się wody dodać opłukany ryż i zagotować na małym ogniu,( nie mieszać) wlać mleko, dodać cukier waniliowy i gotować aż ryż wchłonie całkowicie płyn.( około 20 minut) Truskawki umyć, usunąć szypułki (kilka odłożyć do dekoracji) dodać cukier i zmiksować. Mus wyłożyć na talerzyki, nałożyć ryż i ozdobić odłożonymi truskawkami. Podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 14.04.2013 18:26
Pyszny ryż na słodko.
olkaaa 07.02.2013 08:41
smakowita propozycja
Katarzyna34 05.02.2013 16:56
bardzo ładnie podane
Paolcia 05.02.2013 09:52
ładne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak