ryż z masełkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    25 dkg
  • woda

    2,5 szklanki
  • sól

  • masło

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ryż podsmażam na maśle, gotuję w osolonej wodzie pod przykryciem kwadrans. Po ostudzeniu ryż powinien byc sypki i ziarnisty. Na patelni rozgrzewam masło, nakładam ugotowany ryż i podgrzewam, aż będzie gorący.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
sznycel 21.08.2012 19:09
mój mąż dokłada sobie mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat