Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z marchewką, groszkiem i rybką

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
woda 3 szklanki
kostka rosołowa 1
marchewka z groszkiem 1 puszka
filet z mintaja 4 sztuki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia
liście sałaty do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z marchewką, groszkiem i rybką

Kroki postępowania

1
Wodę zagotowujemy z kostką rosołową. Następnie wsypujemy ryż i gotujemy na wolnym ogniu do momentu, aż napęcznieje.
Krok 1 - Ryż z marchewką, groszkiem i rybką  foto
2
Do gotowego ryżu wsypujemy marchewkę z groszkiem (odcedzoną z zalewy) i mieszamy.
Krok 2 - Ryż z marchewką, groszkiem i rybką  foto
3
Filety z mintaja kroimy na mniejsze kawałki (wcześniej rozmrażamy), przyprawiamy z każdej strony solą oraz pieprzem i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 3 - Ryż z marchewką, groszkiem i rybką  foto
4
Usmażone filety rybne dodajemy do ryżu, marchewki i groszku. Mieszamy. Podgrzewamy przez chwilę i w razie potrzeby przyprawiamy do smaku. Porcję wykładamy na talerz na liściu sałaty.
Krok 4 - Ryż z marchewką, groszkiem i rybką  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Czyki 06.10.2014 07:25
Uwielbiam takie dania :)
marcia7 05.10.2014 20:53
smaczne risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak