Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z kalafiorem i pieczarkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 200 gram
pieczarki 250 gram
kalafior 450 gram
koperek 1/2 pęczku
woda 2,5 szklanki
olej 4 łyżki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z kalafiorem i pieczarkami

Nowe połączenie które nie raz zagości u mnie na obiad, mały nakład pracy a w efekcie smaczny i pożywny posiłek:)

Użyłam mrożonego kalafiora.

Pieczarki porządnie umyłam i pokroiłam w plasterki, przełożyłam na patelnię i dodałam olej lekko posoliłam. Smażyłam pieczarki aż będą miękkie i puszczą dużo ciemnej wody. Dodałam ryż wymieszałam zagotowałam, dodałam 2 szklanki wody i dusiłam 6 minut. Dodałam rozmrożony rozdrobiony kalafior i 1/2 szklanki wody, dusiłam kolejne 14 minut. Przy duszeniu potrawy używałam pokrywki. Na końcu posoliłam do smaku odrobinę i dodałam posiekany koperek. Wymieszałam i gotowe.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 03.05.2013 00:37
ciekawy przepis
Gary Michy 17.03.2013 17:55
apetycznie wygląda, pycha! :)
leonowie 17.03.2013 14:09
jeszcze tak nie łączyła, smakowicie:)
Monika58 17.03.2013 13:03
apetycznie podany i ładnie wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak