ryz z jablkami, malinami i bita smietana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śmietana 18 proc

    1 szklanka
  • jabłka

    1/2 kg
  • maliny świeże

    25 dag
  • cukier

    1/2 szklanki
  • śmietana kremowa 30% lub 36%

    1 szklanka
  • cynamon

    2 lyzeczki
  • cukier waniliowy

    2 szt
  • ryż ugotowany

    25 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryz przelozyc do naczynia zaroodpornego, dodac starte jabłka,cukier,cynamon i smietane 18 %. Wymieszac wszystkie skladniki razem na jednolita mase. Udekorowac ryz z jablkami malinami - ukladac owoce jedna przy drugiej. Posypac maliny cukrem waniliowym. Zapiekac danie w 190 st. przez ok 20 - 30 minut. Ubic kremowke z drugim cukrem waniliowym. Gdy danie lekko ostygnie przekladac na talerze i udekorowac bita smietana.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 07.10.2013 13:17
bardzo smaczny
Ela15 09.12.2012 10:56
super
sunnymood 18.10.2012 11:09
pyszny
Magdalena1110 04.10.2012 19:20
pycha
dorotka0000025 13.09.2012 13:14
polecam - sycacy obiad lub kolacja
dorotka0000025 13.09.2012 13:13
polecam - sycacy obiad lub kolacja
Ewa6274879 31.08.2012 23:09
pychota!
malinka18 22.08.2012 15:52
dla mnie bomba!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat