Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryz z jablkami, malinami i bita smietana

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

śmietana 18 proc 1 szklanka
jabłka 1/2 kg
maliny świeże 25 dag
cukier 1/2 szklanki
śmietana kremowa 30% lub 36% 1 szklanka
cynamon 2 lyzeczki
cukier waniliowy 2 szt
ryż ugotowany 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: ryz z jablkami, malinami i bita smietana

Ryz przelozyc do naczynia zaroodpornego, dodac starte jabłka,cukier,cynamon i smietane 18 %. Wymieszac wszystkie skladniki razem na jednolita mase. Udekorowac ryz z jablkami malinami - ukladac owoce jedna przy drugiej. Posypac maliny cukrem waniliowym. Zapiekac danie w 190 st. przez ok 20 - 30 minut. Ubic kremowke z drugim cukrem waniliowym. Gdy danie lekko ostygnie przekladac na talerze i udekorowac bita smietana.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 07.10.2013 13:17
bardzo smaczny
Ela15 09.12.2012 10:56
super
sunnymood 18.10.2012 11:09
pyszny
Magdalena1110 04.10.2012 19:20
pycha
dorotka0000025 13.09.2012 13:14
polecam - sycacy obiad lub kolacja
dorotka0000025 13.09.2012 13:13
polecam - sycacy obiad lub kolacja
Ewa6274879 31.08.2012 23:09
pychota!
malinka18 22.08.2012 15:52
dla mnie bomba!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak