Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z jabłkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 g
mleko 1,5 szkl
cukier 2 łyżki
sól do smaku
jabłka 3 szt
cynamon 1,4 łyżeczki
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z jabłkami

Ryż ugotować w mleku z odrobiną soli.
Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce.Do jabłek dodać cukier i cynamon .Wymieszać.Naczynie żarodporne lub keksówkę wysmarować masłem i wyłozyć do niej połowę ugotowanego ryżu,na ryż wyłozyć jabłka i przykryć resztą ryżu.Naczynie wstawic do piekarnika nagrzanego do 180st i zapiekać ok 30min
Podawać na ciepło lub zimno z dodatkiem śmietany

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marenka 07.03.2015 15:09
Pyszny deser
pestka 07.03.2015 14:07
często robię taki ryż z jabłkami
Sroczka 07.03.2015 14:06
Taki deser bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak