Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z indykiem i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
filet z indyka 30 dkg
papryka czerwona 0,5 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
olej do smażenia
mąka 1 łyżka
kostka mięsna 0,5 szt
przyprawy

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z indykiem i papryką

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka do miękkości.
Umytego i osuszonego fileta kroimy w grubą kostkę. Do rondelka wlewamy olej i mocno rozgrzewamy. Na gorący olej dajemy przygotowane mięso i smażymy ze wszystkich stron.
Podlewamy delikatnie wodą dodajemy kostkę mięsną i dusimy aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec dodajemy obraną i pokrojoną paprykę. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i doprawiamy do smaku. Ugotowany ryż dajemy na talerz i polewamy przygotowanym mięsem z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak