Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
ryż
1 woreczek -
filet z indyka
30 dkg -
papryka czerwona
0,5 szt -
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżeczka -
olej do smażenia
-
mąka
1 łyżka -
kostka mięsna
0,5 szt -
przyprawy
Przepis i sposób przygotowania Ryż z indykiem i papryką
Umytego i osuszonego fileta kroimy w grubą kostkę. Do rondelka wlewamy olej i mocno rozgrzewamy. Na gorący olej dajemy przygotowane mięso i smażymy ze wszystkich stron.
Podlewamy delikatnie wodą dodajemy kostkę mięsną i dusimy aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec dodajemy obraną i pokrojoną paprykę. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i doprawiamy do smaku. Ugotowany ryż dajemy na talerz i polewamy przygotowanym mięsem z sosem.
Komentarze (0)