Ryż z indykiem i papryką

Ryż z indykiem i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 woreczek
  • filet z indyka

    30 dkg
  • papryka czerwona

    0,5 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
  • kostka mięsna

    0,5 szt
  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Ryż z indykiem i papryką

Ryż gotujemy w wodzie z dodatkiem kucharka do miękkości.
Umytego i osuszonego fileta kroimy w grubą kostkę. Do rondelka wlewamy olej i mocno rozgrzewamy. Na gorący olej dajemy przygotowane mięso i smażymy ze wszystkich stron.
Podlewamy delikatnie wodą dodajemy kostkę mięsną i dusimy aż mięso będzie miękkie.
Pod koniec dodajemy obraną i pokrojoną paprykę. Na koniec zagęszczamy zawiesiną zrobioną z mąki i doprawiamy do smaku. Ugotowany ryż dajemy na talerz i polewamy przygotowanym mięsem z sosem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat