Ryż z groszkiem i marchewką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    25 dag
  • marchew

    2 sztuki
  • groszek

    25 dag
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż obficie opłukać wodą. Ugotować, odparowac wodę. Marchewkę kroimy w kostkę podduszamy na oliwie, dodajemy groszek. Kiedy marchewka bedzie już miękka dodajemy ryż, przyprawy i dokładnie i delikatnie mieszamy.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat