ryż z dynią

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    20 dkg
  • dynia

    50 dkg
  • margaryna do smażenia

    1 lyżka
  • masło

    1 łyżka
  • ser żółty

    2 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

na rozgrzanej margarynie podsmażam cebulę, dodaję pokrojoną w kostkę dynię i obsmażam razem. Wlewam 1/2 szklanki wody, wsypuję ryż i duszę pod przykryciem na wolnym ogniu. Podaje posypany serem i stopionym masłem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
andżelika1 30.08.2012 05:48
mniam
sznycel 21.08.2012 18:48
jeśli potrzeba dolewam wody w trakcie duszenia ryżu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat