Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryż z czerwoną papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka 40 dkg
ryż 20 dkg
olej 3 łyżki
wywar z warzyw 2 szklanki
utarty ser 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: ryż z czerwoną papryką

papryki po usunięciu gniazd nasiennych kroję w paski. Rozgrzewam olej, obsmażam w nim cebulę i paprykę. Dodaję ryż i razem obsmażam. Dolewam wywar z warzyw, solę i gotuję pod przykryciem 15 minut. Podaję z serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

parysek10 21.08.2012 21:29
ciekawa propozycja
sznycel 21.08.2012 18:53
można zamiast czerwonej papryki użyc odmianę żółtą lub zieloną

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak