Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż z bobem po wiejsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 100 g
bób 350-400 g
kiełbasa wiejska 150 g
sól do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku
Szczypiorek cienki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż z bobem po wiejsku

Kroki postępowania

1
Ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Przekładamy do miski.
Krok 1 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
2
Bób gotujemy w osolonej wodzie do miękkości.
Krok 2 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
3
Odcedzamy bób i obieramy z łupek.
Krok 3 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
4
Bób dodajemy do ryżu
Krok 4 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
5
Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoto, dodajemy do bobu z ryżem .
Krok 5 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
6
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 6 - Ryż z bobem po wiejsku  foto
7
Podajemy posypując posiekanym szczypiorkiem.
Krok 7 - Ryż z bobem po wiejsku  foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 19.07.2014 10:25
To by mi smakowało :)
Kejti 18.07.2014 19:34
Ciekawe jak smakuje :-)
gibli 11.07.2014 20:22
to musi być smaczne)
Beatris 11.07.2014 10:41
Z chęcią zjadłabym porcyjkę:)
Renata9 11.07.2014 09:09
pyszne jedzonko
Ania84 11.07.2014 08:37
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak