ryż w kożuchu

ryż w kożuchu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    70 g
  • jajko

    1 szt.
  • jabłka

    150 g
  • cukier

    20 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować ryż na sypko. Oddzielić białko od żółtka. Żółtko utrzeć z połową cukru, dodać do ryżu i wymieszać. Jabłka odpestkować, ułożyć w rondlu, podlać nie wielka ilością wody i poddusić. Do białka dodać cukier i ubić pianę. W naczyniu żaroodpornym ułożyć jabłka, ryż. Na wierzch nałożyć pianę, wstawić do piekarnika i krótko zapiec.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

maciek7

31.08.2011 21:13
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat