Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż smażony z kapustą

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 mała (młoda)
ryż 150 g
masło 1 łyżka
cebula 1 duża
bulion warzywny 600 ml
koperek 1 pęczek
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż smażony z kapustą

Cebulę kroimy w kostkę i szklimy na maśle. Dodajemy do niej posiekaną kapustę ,zalewamy bulionem (100 ml) i dusimy na wolnym ogniu około 10 min. Następnie dodajemy ryż ,zalewamy pozostałym bulionem i gotujemy do momentu ,gdy ryż będzie miękki. Nadmiar płynu odparowujemy ,dodajemy posiekany koperek i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy oliwę i smażymy ok 5 min ,cały czas mieszając. Ryż podajemy sam lub jako dodatek do dań głównych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DorotaZ 30.05.2015 13:49
Fantastyczny pomysł:)
Kuchenka 30.05.2015 09:21
hmmm, pomysłowe
Róża1 29.05.2015 20:11
fantastyczny pomysł !!!!!!!!!!!!!!!!! zabieram przepis :-)
Monika-twin 29.05.2015 16:21
fajny pomysl.
cukiereczek 29.05.2015 16:15
wspaniałe apetyczne danie
jagoda5913 29.05.2015 16:10
Pięknie wygląda
gosia56 29.05.2015 14:42
super danie ;)
wwwiolka 29.05.2015 13:27
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak