Ryż po węgiersku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    40 dag
  • boczek wędzony

    30 dag
  • papryka

    3 szt
  • masło

    5 dag
  • sól

  • Majeranek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż wsypać do garnka teflonowego i podgrzewać aż podeschnie. Zalać 1 l wody, dodać majeranek i sól. Gotować ma małym ogniu do momentu gdy ryż będzie sypki. Na patelni roztopić masło i dodać pokrojoną w kostkę paprykę oraz boczek. Dusić ok. 10 min. Wymieszać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Wafelek2601 11.06.2013 23:10
Z boczkiem musi być pyszny
olkaaa 25.05.2013 13:19
chętnie sprobuję
pestka 27.04.2013 20:57
dla mnie to nowa propozycja
kanu83 06.04.2013 10:37
Takiego jeszcze nie jadłem
jeta72 27.03.2013 08:42
bardzo smaczny :-)
Elżbieta17 23.11.2012 19:51
musi być smaczny:)
kuklik 29.10.2012 10:14
pyszności
kate.500 06.05.2012 18:22
super
Justyna37 24.03.2012 09:20
smaczny
Ewelina38 12.01.2012 19:41
coś dla mnie, uwielbiam ryż

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat