ryż po myśliwsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    70 g
  • ser żółty

    50 g
  • cebula

    20 g
  • margaryna

    5 g
  • olej

    10 g
  • natka pietruszki

    2 g
  • bulion

    2 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

cebulę drobno pokroić, zrumienić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać ryż i smażyć ok. 3 minuty aż zrobi się szklisty. Następnie wlać dwie szklanki gorącego bulionu i gotować. Gdy ryż wchłonie bulion i jest miękki, dodać margarynę, pokroić w kostkę ser, posypać drobno pokrojoną natką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat