Ryż po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 torebka
  • cebula

    1 sztuka
  • koncentrat pomidorowy

    3 łyżki
  • cukier

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na patelni z oliwą, dodać koncentrat pomidorowy. Następnie dodać ugotowany ryż i całość dobrze wymieszać, żeby cały ryż był lekko czerwony. Dodać cukier i doprawić papryką ostrą i słodką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SmacznaPyza 12.01.2014 15:37
może - nie wiem bo nawet zdjęcia nie ma
Milena87 07.10.2013 22:41
Kolor jest meksykański:)
SmacznaPyza 07.10.2013 21:20
co w nim meksykańskiego ?
aisza1 07.10.2013 11:21
pewnie dobre

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat