Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż po meksykańsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 torebka
cebula 1 sztuka
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
cukier 1/2 łyżeczki
oliwa 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż po meksykańsku

Ryż ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić ją na patelni z oliwą, dodać koncentrat pomidorowy. Następnie dodać ugotowany ryż i całość dobrze wymieszać, żeby cały ryż był lekko czerwony. Dodać cukier i doprawić papryką ostrą i słodką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 12.01.2014 15:37
może - nie wiem bo nawet zdjęcia nie ma
Milena87 07.10.2013 22:41
Kolor jest meksykański:)
SmacznaPyza 07.10.2013 21:20
co w nim meksykańskiego ?
aisza1 07.10.2013 11:21
pewnie dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak