Ryż po meksykańsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    2 szt
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • papryczka chili

    1 szt
  • ryż

    2 (ugotowany na sypko)
  • Papryka ostra mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i papryczkę posiekać i podsmażyć na oleju. Dodać ryż oraz koncentrat pomidorowy, wymieszać i podsmażyć. Doprawić do smaku papryką ostrą oraz słodką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
dorotka0000025 04.02.2014 12:03
fajny pomysl
olkaaa 06.02.2013 08:10
super pomysł
Grazyna0211 19.12.2012 12:01
smaczne danie
m1monika 13.05.2012 15:07
super!!!
Magdalena1110 30.11.2011 17:55
świetne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat