Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na sypko i pierś z kurczaka pod grzybowym sosem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 sztuki
przyprawa geyros Prymat 1 łyżeczka
sos grzybowy 1 szklanka
pomidor 2 sztuki
ryż 1 (ugotowany na sypko)

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na sypko i pierś z kurczaka pod grzybowym sosem

Kroki postępowania

1
Pierś ugotować w samej wodzie.
Krok 1 - Ryż na sypko i pierś  z kurczaka pod grzybowym sosem foto
2
Na talerzu ułożyć porcję ryżu i posypać przyprawą geyros. Obok ułożyć pokrojoną w plastry ugotowaną pierś.
Krok 2 - Ryż na sypko i pierś  z kurczaka pod grzybowym sosem foto
3
Dodać pomidora pokrojonego w ćwiartki.
Krok 3 - Ryż na sypko i pierś  z kurczaka pod grzybowym sosem foto
4
Mięso polać sosem grzybowym przyrządzonym według przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/251249/grzyby-lesne-ze-smietana.html
Krok 4 - Ryż na sypko i pierś  z kurczaka pod grzybowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 06.01.2014 11:23
pyszny obiadek
Magda24 18.12.2012 14:52
smaczne
AURELKA 13.12.2012 15:49
pyccha
Kate131 08.12.2012 11:53
smaczne danie
Joannasz3190 29.10.2012 09:51
Świetny przepis :)
Bernadeta1 19.10.2012 20:54
szybko i smacznie
Monika58 15.10.2012 16:49
bardzo dobre
Mysiunia 11.10.2012 19:10
Pysznie! :)
Mysiunia 11.10.2012 19:10
Pysznie! :)
Małgorzata106 08.10.2012 15:14
super pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak