Ryż na mleku z jabłkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    1 szkl
  • mleko

    2 szkl
  • masło

    1 łyzeczka
  • sól do smaku

  • cukier

    do smaku
  • mus jabłkowy

    1 szkl
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy mleko , lekko solimy, dodajemy masło. Gdy się zagotuje, wrzucamy opłukany ryż, jak się zagotuje, zmniejszamy płomień i gotujemy powoli, aż ryz wchłonie mleko i będzie miękki.
Wykładamy na talerz, posypujemy do smaku cukrem i dodajemy mus jabłkowy. Możemy posypać cynamonem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 27.12.2013 17:52
bardzo lubię
Margo1 14.12.2013 16:58
bardzo dawno go nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat