Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż na mleku z jabłkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szkl
mleko 2 szkl
masło 1 łyzeczka
sól do smaku
cukier do smaku
mus jabłkowy 1 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż na mleku z jabłkami

Do garnka wlewamy mleko , lekko solimy, dodajemy masło. Gdy się zagotuje, wrzucamy opłukany ryż, jak się zagotuje, zmniejszamy płomień i gotujemy powoli, aż ryz wchłonie mleko i będzie miękki.
Wykładamy na talerz, posypujemy do smaku cukrem i dodajemy mus jabłkowy. Możemy posypać cynamonem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 27.12.2013 17:52
bardzo lubię
Margo1 14.12.2013 16:58
bardzo dawno go nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak