Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryż Babiloński

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 150 gram
Pieprz czarny mielony Prymat 0,5 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczka
Majeranek suszony Prymat 1 garść
Bazylia suszona Prymat 1 garść
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 łyżeczka
miód płynny 2 łyżeczka
musztarda 2 łyżeczka
ketchup łagodny 1 łyżeczka

Porada

Jeżeli ktoś lubi można dodać cebulę i czosnek. potrawa nie jest przeznaczona dla każdego z powodu ostro pikantnego smaku, szczególnie nieodpowiednia dla dzieci.

Przepis i sposób przygotowania na: Ryż Babiloński

Ryż gotuję w litrze wody z dodatkiem odrobiny soli. Po ugotowaniu odsączam i wrzucam na patelnię dodaję przyprawy, w połowie gotowania dodaję miód musztardę oraz ketchup. Smażę przez 5-7 minut na dużym ogniu. Po ugotowaniu podawać w niedużych porcjach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak