Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryjki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 0,5 kg
pieczarki 0,25 kg
cebula biała 2 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ryjki

Kroki postępowania

1
Pieczarki umyć,obrać pokroić w plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 1 - Ryjki foto
2
Z parówek ściągnąć osłonki, pokroić na 3 części z czego każdą ponacinać z dwóch stron co spowoduje podczas smażenia efekt otwierających się ryjków.
Krok 2 - Ryjki foto
3
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki, dodać cebulkę przyprawy i parę minut razem dusić.
Krok 3 - Ryjki foto
4
Dodać parówki i wszystko razem dusić do momentu gdy parówki zaczną się otwierać przypominając ryjki.
Krok 4 - Ryjki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 01.12.2013 20:47
wyglądają smacznie
pycia9 17.09.2013 15:26
ciekawy przepis
AGNIESZKA144 15.09.2013 15:23
ja to nazywam diabelskie parówki ale są z ketczupem
Sabina 13.09.2013 19:27
Łatwe i przede wszystkim pyszne :)
bogusia19 13.09.2013 13:31
świetny pomysł i nazwa super
Kuchenka 13.09.2013 10:15
fajna i oryginalna nazwa
Olga_SK 13.09.2013 09:38
Wesoło to wygląda :)
sylwia_mc 13.09.2013 09:31
Świetny przepis
iwi 13.09.2013 07:28
Super danie dla całej rodzinki,nikt głodny napewno nie będzie.
marcia7 13.09.2013 02:15
proste i smaczne danko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak