Ryjki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • parówki

    0,5 kg
  • pieczarki

    0,25 kg
  • cebula biała

    2 szt
  • olej do smażenia

  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryjki foto
Pieczarki umyć,obrać pokroić w plastry, cebulę obrać i pokroić w piórka.
Krok 2 - Ryjki foto
Z parówek ściągnąć osłonki, pokroić na 3 części z czego każdą ponacinać z dwóch stron co spowoduje podczas smażenia efekt otwierających się ryjków.
Krok 3 - Ryjki foto
Na rozgrzanym oleju podsmażyć pieczarki, dodać cebulkę przyprawy i parę minut razem dusić.
Krok 4 - Ryjki foto
Dodać parówki i wszystko razem dusić do momentu gdy parówki zaczną się otwierać przypominając ryjki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adam/ZUB3R 01.12.2013 20:47
wyglądają smacznie
pycia9 17.09.2013 15:26
ciekawy przepis
AGNIESZKA144 15.09.2013 15:23
ja to nazywam diabelskie parówki ale są z ketczupem
Sabina 13.09.2013 19:27
Łatwe i przede wszystkim pyszne :)
bogusia19 13.09.2013 13:31
świetny pomysł i nazwa super
Kuchenka 13.09.2013 10:15
fajna i oryginalna nazwa
Olga_SK 13.09.2013 09:38
Wesoło to wygląda :)
sylwia_mc 13.09.2013 09:31
Świetny przepis
iwi 13.09.2013 07:28
Super danie dla całej rodzinki,nikt głodny napewno nie będzie.
marcia7 13.09.2013 02:15
proste i smaczne danko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat