Ryby z ryżem

Ryby z ryżem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    80dag
  • ryż

    1szkl
  • cebule

    3
  • sok cytrynowy

  • pieczarki

    30dag
  • seler

    1
  • rosół

    1szkl
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko.Filety pokroić na małe kawałki i usmażyć na oliwie.W czasie smażenia dodać drobno pokrajane pieczarki ,seler i cebulę.Posolić i oprószyć pieprzem.Po 10min .smażenia dodać rosół i sok cytrynowy i zagotować .Całość wymieszać z ryżem lub formować z ryżu wieniec ,w środek ktorego włożyć usmażone ryby i pieczarki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat