Ryby w marynacie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do ryb

  • mąka

  • sól

  • pieprz

  • jajka

    2-3
  • bułka tarta

  • marynata

  • ocet

    1 szkl
  • woda

    1,5 szk
  • suszone pomidory z czosnkiem

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • cukier

    2 łyżeczki
  • kolendra

    1 łyżeczka
  • ziele angielskie

    kilka ziaren
  • jałowiec

    kilka ziaren
  • cebula biała

    1
  • cebula czerwona

    1
  • marchewka

    1
  • dorsz

    1,5 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby oczyścić pokroić w dzwonka, posypać przyprawą do ryb. Panierować w mące jajku i bułce tartej, smażyć na wolnym ogniu na złoty kolor.
Usmażone ryby ułożyć w naczyniu.
Przygotować z podanych składników zalewę. Obie cebule pokroić w plasterki, dodać marchewkę pokrojoną na plasterki, dodać przyprawy i zagotować.
Gorącą zalewą zalać ryby i obłożyć cebulką i marchewką z zalewy, można warstwami.

Pojemnik przykryć i odstawić na co najmniej 24 g

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kasienka23 04.12.2013 18:23
lubię taką rybkę!
Marta11 03.12.2013 20:56
pyszna rybka
Marlenka.S 03.12.2013 18:19
ciekaw marynata, coś innego
Jusiaa 03.12.2013 18:10
Kolorowo i smacznie
Kuchenka 03.12.2013 17:46
ciekawe danie
martyna94 03.12.2013 17:45
świetna rybka
patryska76 03.12.2013 17:40
Pyszna rybka ;-)
marcia7 03.12.2013 17:23
dobra taka przekąska

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat