Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybne pulpety

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 szt
pieprz 1 szczypta
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka

Porada

Podajemy z gotowanymi ziemniakami i świeżymi warzywami.

Przepis i sposób przygotowania na: Rybne pulpety

Kroki postępowania

1
Filety śledziowe rozdrabniamy (można za pomocą rozdrabniacza w blenderze) lub mielimy.
Krok 1 - Rybne pulpety foto
2
Dodajemy połowę bułki tartej, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz. Mieszamy bardzo dokładnie.
Krok 2 - Rybne pulpety foto
3
Jajko bełtamy z przyprawą uniwersalną.
Krok 3 - Rybne pulpety foto
4
Z masy rybnej formujemy pulpeciki, obtaczamy w jajku i w bułce tartej.
Krok 4 - Rybne pulpety foto
5
Smażymy na złocisty kolor na rozgrzanym oleju.
Możemy też wrzucić do frytkownicy.
Krok 5 - Rybne pulpety foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Edith85 07.06.2015 16:45
super pomysl na obiad
Aleksandra/Olcia 07.06.2015 11:02
fajny pomysł na rybkę
Ewelina1991 07.06.2015 10:03
świetne pulpety

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak