Rybne kotleciki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płaty śledziowe

    0,5 kilo
  • bułka czerstwa

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jajka

    2 sztuki
  • sól

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w wodzie i odciskamy z wody. Rybę mielimy, bułkę też, dodajemy jajka i przyprawy dobrze mieszamy. Formujemy małe kotleciki i układamy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Podajemy z ziemniakami lub pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
pigila 12.10.2011 20:12
uwielbiam rybe w każdej postaci
Magdalena1110 04.04.2011 16:34
pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat