Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybna pasta z soczewicą i ogórkiem

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka konserwowa 1 strąk
cebula biała 1/2 sztuki
ogórek konserwowy 1 sztuka
ryba w pomidorach z puszki 1 opakowanie
sól, pieprz do smaku
soczewica czerwona 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Rybna pasta z soczewicą i ogórkiem

Soczewicę ugotować do miękkości. Odcedzić, ostudzić i dobrze osuszyć. Następnie przełożyć do blendera i zmiksować na gładko.

Dodać osuszoną paprykę i ponownie zmiksować. Przełożyć do miseczki. Dodać puszkę ryby i dobrze wymieszać. Cebulkę drobniutko pokroić. Dodać do miski. Ogórka osuszyć i także drobno pokroić. Dodać do reszty składników i dobrze wymieszać. Doprawić do smaku i znów wymieszać. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monikaT83 03.02.2014 21:50
dziękuję Iza:)
Izabela9 03.02.2014 21:16
Ale pyszności u ciebie Moniczko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak