Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Tatar wołowy

5.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Tatar z polędwicy wołowej to doskonała potrawa na przystawkę albo lunch. Świeże i dobrze oczyszczone mięso wysokiej jakości to podstawa tego dania.

Składniki:

polędwica wołowa
200 g
ogórek kiszony
1 szt.
cebula biała
1/2 szt.
zielona cebulka
1 szt.
borowiki marynowane
2 szt.
Owoc jałowca cały Prymat
2 łyżeczki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
natka pietruszki
15 g
oliwa
2 łyżki
Pieprz ognisty mielony Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat
żółtko jajek
1 szt.
Musztarda francuska Prymat
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar wołowy

Polędwicę dokładnie oczyszczamy z błonek, dokładnie siekamy i przekładamy do miski. Do mięsa dodajemy posiekane drobno: cebulkę, pietruszkę, ogórek, borowiki oraz zieloną cebulkę, doprawiamy pieprzem ognistym, musztardą francuską, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy. W moździerzu ucieramy jałowiec wraz z solą, tak by powstał nam puder. Gotowy tatar przekładamy do ringa, dokładnie ubijając, na górę dajemy żółtko i całość posypujemy pudrem z jałowca.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak