Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w panierce

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 3 sztuki
jajko 1 sztuka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
sól, pieprz
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w panierce

Filety z mintaja myjemy i osuszamy na ręczniku papierowym. Jeśli są duże możemy je przekroić na pół. Każdy filet posypujemy solą, pieprzem gruboziarnistym i przyprawą do ryb. Następnie. na głębokim talerzu roztrzepujemy jedno jajko ze szczyptą soli i pieprzu. Filety obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Następnie smażymy je na oleju na złoty kolor. Podajemy z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kiszonej kapusty. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak