Rybka w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    1 l
  • ocet

    1 szklanka
  • marchewka

  • cebula

  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • mąka

  • jajko

  • sól

  • olej do smażenia

  • panga

    1 kg
  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • Ziele angielskie całe Prymat

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Rybka w occie foto
Najpierw zrobić zalewę , wszystkie składniki zagotować i wymieszać dodać plasterki obranej marchewki i pokrojoną w księżyce cebulkę . Ostudzić . Rybę pokroić w mniejsze kawałki oprószyć solą .
Krok 2 - Rybka w occie foto
Jajko rozbełtać , bułkę tartą wymieszać z mąką . Ryby o panierować najpierw w jajku a potem w mące z bułką tartą. Piec na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Krok 3 - Rybka w occie foto
. Gdy zalewa wystygnie wrzucamy do niej ryby i odstawiamy na 2 dni w celu przegryzienia się
Krok 4 - Rybka w occie foto
Gotowe smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 17.09.2013 15:13
ciekawe danie
Łukasz15 03.07.2013 08:53
Często taką robię
RenataZ-et 07.01.2013 22:14
super rybka
mirosława4 15.10.2012 21:40
pyszna
adelajda 16.08.2012 07:42
cała rodzinka przepada za rybką w occie !
Wafelek2601 16.08.2012 00:08
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat