Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rybka w occie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
ocet 1 szklanka
marchewka
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka
jajko
sól
olej do smażenia
panga 1 kg
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Ziele angielskie całe Prymat 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Rybka w occie

Kroki postępowania

1
Najpierw zrobić zalewę , wszystkie składniki zagotować i wymieszać dodać plasterki obranej marchewki i pokrojoną w księżyce cebulkę . Ostudzić . Rybę pokroić w mniejsze kawałki oprószyć solą .
Krok 1 - Rybka w occie foto
2
Jajko rozbełtać , bułkę tartą wymieszać z mąką . Ryby o panierować najpierw w jajku a potem w mące z bułką tartą. Piec na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Krok 2 - Rybka w occie foto
3
. Gdy zalewa wystygnie wrzucamy do niej ryby i odstawiamy na 2 dni w celu przegryzienia się
Krok 3 - Rybka w occie foto
4
Gotowe smacznego :)
Krok 4 - Rybka w occie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchenka 17.09.2013 15:13
ciekawe danie
Łukasz15 03.07.2013 08:53
Często taką robię
RenataZ-et 07.01.2013 22:14
super rybka
mirosława4 15.10.2012 21:40
pyszna
adelajda 16.08.2012 07:42
cała rodzinka przepada za rybką w occie !
Wafelek2601 16.08.2012 00:08
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak