rybianka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula biała

    1
  • ziemniaki

    800 g
  • papryka czerwona

    400 g
  • filety rybne

    400 g
  • pomidor

    2
  • śmietana

    250 g
  • sól do smaku

  • czosnek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

papryki pokroić w kostke, cebule i czosnek posiekać. ziemnaki obrac pokroic w kostke. pomidory obrać pokroić na małe kawałki. Filety pokroić wkostke. olej rozgrzać , wrzucić cebule i czosnek, poddusić. Dodac ziemniaki i papryke, przesmażyć cały czsmieszając. podlać gorącym bulionem, gotować przez ok. 15 min. po tym czasie wrzucic pomidory i rybę. Przyprawić sola i pieprzem i suszonymi ziołami. Smietanę wymieszać z koperkiem i kilkomami łyzkami zupy. Połączyć z pozostałą zupą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 27.11.2011 09:37
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat