Ryba zapiekana z parmezanem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety z Soli

  • majonez

  • parmezan

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 45 dag filetów z soli, ćwierć szklanki startego parmezanu, 2 łyżki masła, 2 łyżki majonezu, 2 łyżki posiekanej cebuli, łyżka soku z cytryny, sól, tłuszcz do smarowania rusztu. Do przybrania: gałązki natki pietruszki i plasterki cytryny.

SPOSÓB WYKONANIA: Rybę umyć, suszyć, posolić, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 10 minut. Posmarować tłuszczem ruszt, położyć filety i upiec z dwóch stron. W miseczce dokładnie wymieszać parmezan, miękkie masło, majonez i cebulę. Na każdej porcji ryby położyć masę parmezanową i zapiec na złotobrązowy kolor. Podawać przybrane natką i plasterkiem cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 30.10.2015 11:26
smaczny pomysł
igas 01.03.2015 12:37
dzisiaj wypróbuję... biegnę po zakupy
Wiesława1 27.05.2012 17:27
super
Anna771 19.01.2012 13:05
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat