Ryba zapiekana w sosie jogurtowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mintaj

    4 szt.
  • jogurt naturalny

    300 ml
  • jajka

    2 szt.
  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę ( rozmrożoną ) układamy w naczyniu żaroodpornym. W misce roztrzepujemy 2 jajka, dodajemy jogurt - całość mieszamy. Dodajemy przyprawy do smaku. Rybę zalewamy powstałym sosem. Wkładamy do piekarnika na ok.35 min do temp. 180 st. Posypujemy pietruszką.

Szybkie i dobre :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 18.11.2012 23:42
ciekawe danie;)
Wiesława1 03.05.2012 16:29
super rybka
cooleczka 27.01.2012 15:49
fajnie, nowy sposób na ryb? :)
gacopierz23 09.01.2012 20:36
szybko i smacznie
berys18 28.07.2011 08:16
ciekawy pomysł, apetyczna rybka
jolaxa 28.06.2011 10:53
pycha
Allice 25.06.2011 17:26
zapowiada się smaczne danie :)
jolaxa1 25.02.2011 21:12
mmm
ElizaT 05.02.2011 11:02
gustownie, estetycznie, żeby każdy dawał takie przepisy i zdjęcia
Anna169Hosz 26.01.2011 09:42
Elegancko wygląda.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat