ryba zapiekana w sosie chrzanowym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • paluszki rybne

    1 paczka
  • olej do smażenia

  • sos

  • mąka

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • bulion warzywny

    1 szklanka
  • śmietana

    4 łyżki
  • chrzan starty

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

  • ser żółty

    10 (tarty)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paluszki smażymy na oleju na złoty kolor,przekładamy je do naczynia żaroodpornego.Masło stapiamy i dobrze łączymy z mąką a potem z zimnym bulionem i gotujemy energicznie mieszając aż sos zgęstnieje.Dodajemy śmietanę i chrzan i doprawiamy solą i pieprzem.Takim sosem polewamy paluszki rybne i posypujemy je startym serem.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni aż ser się roztopi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marcin Vw1 28.08.2012 07:39
lubie rybki
MAR3STA 24.11.2011 22:24
pysny obiadek
ronald88 24.11.2011 11:29
supcio
Krystyna32 24.11.2011 00:09
polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat