Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 4-5
marchew 1
cukinia 1/3
seler 1/2
pietruszka 1/2
papryka żółta 1
sól
pieprz
oregano
pomidor 1
koper

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z warzywami

Kroki postępowania

1
Filet ryby oczyszczamy, układamy na folii aluminiowej. Posypujemy odrobinę vegetą.
Krok 1 - Ryba z warzywami foto
2
Wszystkie warzywa: marchew, cukinię, seler, pietruszkę, paprykę ścieramy na tartce.
Krok 2 - Ryba z warzywami foto
3
Warzywa układamy na rybie. Posypujemy solą, pieprzem, oregano. Dokładnie zawijamy kawałek ryby w folię aluminiową.
Krok 3 - Ryba z warzywami foto
4
Piec w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. Można również skorzystać z grilla.
Krok 4 - Ryba z warzywami foto
5
Podawać z kaszą pęczak wymieszaną z pomidorem i koperkiem.

Smacznego!
Krok 5 - Ryba z warzywami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 13.08.2013 13:24
fajna propozycja
alaaa 02.08.2013 09:52
pyszny zestaw

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak