Ryba z makaronem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaron muszelki

    30 dkg
  • morszczuk - filet

    1 kg
  • sok z cytryny

  • pomidory koktajlowe

    1 kg
  • czosnek

    3 ząbki
  • bazylia

    5 gałązek
  • olej

    3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • bulion

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fileta pokroić na drobne kawałki, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na 20 min. Czosnek i bazylię posiekać, pomidory pokroić na pół. Makaron ugotować na kostce bulionowej. Przygotowaną rybę usmażyć na gorącym oleju z obu stron, dodać czosnek i pomidory, smażyć ok.2 minut na wolnym ogniu. Makaron wymieszać z rybą, doprawić i posypać posiekaną bazylią.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 10.04.2013 16:02
smaczne danie
jeta72 25.03.2013 09:07
pyszna rybka :-)
barbara11561 13.02.2013 14:46
w takiej wersji jeszcze ryby nie jadłam
RenataZ-et 25.08.2012 22:53
rewelka
Laila2786 13.08.2012 09:54
fajne połączenie
IKrakowianka 18.06.2012 18:54
super
Łukasz15 23.05.2012 08:17
fajne
Wafelek2601 22.04.2012 12:11
ciekawe danie
1j1o1l1a1 23.11.2011 01:01
dotąd jak ryby to tylko robiłam i jadałam z ziemniakami, albo...chlebem :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat