Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z ananasem i papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z dowolnej ryby 500 g
ananas w puszce 1 puszka
papryka konserwowa 1 słoik
ketchup 1 mały słoik
cebula 3 szt
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
mąka 50 g
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z ananasem i papryką

Kroki postępowania

1
Filety oprószyć przyprawami, obtoczyć w jajku i w panierce z bułki tartej i mąki, usmażyć na oleju, ułożyć w misce. Cebulę pokroić w piórka ,zeszklić na oleju,położyć na rybę,
Krok 1 - Ryba z ananasem i papryką foto
2
Ananasy wyjąć ze soku,pokroić na kawałki.Paprykę wyjąć z zalewy,pokroić w paseczki.Kawałki ananasa i paprykę ułożyć na warstwie cebuli.
Krok 2 - Ryba z ananasem i papryką foto
3
Z soku ananasowego, zalewy od papryki i keczupu ugotować zalewę.Gorącą zalewą zalać rybę,pozostawić do wystygnięcia. Najlepiej smakuje na drugi dzień.
Krok 3 - Ryba z ananasem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 28.10.2013 09:46
smacznie wygląda
gosia56 27.10.2013 17:48
napewno pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak