Ryba w zalewie octowej

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    1 kg
  • cebula

    4 sztuki
  • składniki na zalewę:

  • woda

    1,5 litra
  • ocet

    1 szklanka
  • cukier

    8 dag
  • sól

    5 dag
  • Liść laurowy suszony Prymat

    kilka liści
  • Ziele angielskie całe Prymat

    kilka ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryby posolić i opanierować w mące, jajku i bułce tartej. Zalewa: ze składników na zalewę ugotować zalewę. Cebulę pokroić i wrzucić do zalewy. Zagotować. Rybę upiec na patelni. Wystudzić i ułożyć warstwami w naczyniu. Zimną zalewą zalać ryby. Odłożyć na noc i na drugi dzień można spożywać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jodaj 09.02.2012 09:33
uwielbiam :)
KasiaK90 06.12.2011 09:53
super
malaczarna23 27.08.2011 11:32
lubię taką rybkę
Juleczka20 21.07.2011 09:40
pycha
iwa643 27.06.2011 06:20
bardzo lubię
Iwusia 09.04.2011 21:15
smaczna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat