Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w warzywach

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z mintaja 1 kg
marchewka z groszkiem 450 g
mąka pszenna
przecier pomidorowy 2 łyżki
pieprz
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w warzywach

Kroki postępowania

1
Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć marchewkę z groszkiem. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem
Krok 1 - Ryba w warzywach foto
2
Rybę poporcjować, obsypać przyprawą do ryb. Panierować w mące i smażyć na oleju z obu stron na rumiano.
Krok 2 - Ryba w warzywach foto
3
Rybę przełożyć do marchewki i groszku i smażyć razem przez kilka minut.
Krok 3 - Ryba w warzywach foto
4
Podawać z ryżem lub ziemniakami.
Krok 4 - Ryba w warzywach foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 03.05.2014 10:47
bardzo smaczna
jordi 22.12.2013 20:35
smaczne danie
fotoviderek 06.04.2013 08:54
Zdrowe danie taka rybka :)
Katarzyna54 02.04.2013 20:42
bardzo fajny przepis i zielony groszek mniam
owca441 02.04.2013 17:41
ciekawa taka delikatna
teresa18 02.04.2013 17:31
podoba mi się ten sposób na rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak