Ryba w sosie pomidorowym pod szpinakiem i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z mintaja

    500 gram
  • szpinak mrożony

    300 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • masło

    2 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • Pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • sól do smaku

  • pieprz kolorowy ziarnisty

    do smaku
  • słodka papryka Prymat

    do smaku
  • mozzarella

    1 kulka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jeżeli rybę mamy zamrożona należy ją odmrozić i odsączyć z nadmiaru wody.
Na maśle zeszklić posiekaną cebulę i czosnek,dodać rozmrożony szpinak,posolić do smaku i smażyć do odparowania całej wody.Pomidory z puszki zblendować.Wyłożyć na patelnię i zagotować.Rybę doprawić papryką mieloną i pieprzem kolorowym.Rybę ułożyć na pomidorach,na to wyłożyć szpinak.Całość gotować około 10 minut pod przykryciem.na rybie ułożyć plasterki mozzarelli i gotowa aż ser się rozpuści.Podawać gorące.
Aleksandra/Olcia
najlepiej smakuje ze świeżym pieczywem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ronald88 25.06.2017 20:24
moja ulubiona :))))
Margo1 14.05.2017 19:58
Ciekawy przepis
AZgotuj 11.05.2017 16:26
mimo, ze właśnie zjadłam rybę, zjadła bym jeszcze tą porcję:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat