Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w śmietanie z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 1 kg
pieczarki 0,7 kg
duża cebola 3 sztuki
śmietana 18 proc 3 sztuki
kostka masła śmietankowego 1 sztuka
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w śmietanie z pieczarkami

Ryby posolić, przyprawić i obtoczyć w mące, potem obsmażyć. Pieczarki obrać
ze skórki, pokroić w paski razem z pieńkami i usmażyć na patelni z roztopionym masłem.
oddzielnie usmażyć pokrojoną w kostkę cebulę. Usmażoną cebulę zmieszać z pieczarkami pieprzem i solą i trochę poddusić ze śmietaną.
w salaterce układać na przemian rybę z gorącym sosem pieczarkowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak