ryba w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    60 dkg
  • sól

  • mąka

  • olej

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • śmietana

    1 szklanka
  • tłuszcz do formy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety z dorsza solimy i panierujemy w mące.Na rozgrzanym oleju i maśle smażymy na rumiano rybę i układamy ją w naczyniu żaroodpornym,zalewamy śmietaną i wstawiamy na 7 min do gorącego piekarnika.Podajemy z ziemniakami z wody i zieloną sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kamila/kami007 24.11.2011 17:45
hmmm
Krystyna32 24.11.2011 00:09
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat