Ryba w pomarańczach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    1 kg
  • pomarańcze kwaskowe

    2 szt
  • suszone pomidory

    2 szt
  • bulion warzywny

    1/2 szklanki
  • białe wino

    1/2 szklanki
  • Pieprz ziołowy mielony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • pieprz kolorowy

    do smaku
  • sól do smaku

  • oliwa

    3 łyżki
  • estragon

    1/3 łyżeczki
  • jabłko winne

    2 kilka szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojone filety skropiłam sokiem z cytryny. Po kilku minutach posoliłam i posypałam przyprawami- pieprz kolorowy był świeżo zmielony. Dodałam obrane i pokrojone w plastry pomarańcze , pokruszone suszone pomidory oraz kawałki obranych jabłek, wymieszałam to z oliwą w żaroodpornym naczyniu. Wlałam bulion warzywny, położyłam na wierzch kilka wiórków masła i wstawiłam do piekarnika na 15 min na 180 C. Potem wlałam wino, przykryłam i dopiekłam 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Magda60 11.06.2012 22:09
super
goofy9 20.05.2012 22:41
ciekawa propozycja
marzenciak1985 23.04.2012 09:58
mniam
irenka 28.02.2012 16:18
świetne
AgaS10 10.02.2012 20:34
wygląda apetycznie:)
pacpaw 07.02.2012 21:28
fajne kolorki
Renataj 03.09.2011 11:35
Apetyczne
alaaa 01.07.2011 19:56
no tak nie próbowałam,ale ciekawe,,
ben-ka 14.06.2011 09:02
ciekawe połączenie....nie robiłam jeszcze tak ryby ale nic straconego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat