ryba w pakiecikach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety rybne

    50 dag
  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    2
  • sól, pieprz

  • posiekana mięta

    1 łyżka
  • sok z cytryny

  • zielenina

  • olej

    1 łyżka
  • smalec

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki obrać, pokroić w paseczki, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć do momentu aż woda odparuje. Dodać cebulę pokrojoną w krążki i zeszklić ją. Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć na każdym kawałku foli trochę pieczarek z cebulą, następnie porcję ryby, posypanej solą i przyprawami, z wierzchu posypać ponownie pieczarkami. Zawinąć szczelnie folię, ułożyć na blaszce do pieczenia i piec pakieciki w piekarniku o temperaturze 220 stopni przez czas trzydziestu minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat