Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ryba w pakiecikach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
pieczarki 20 dag
cebula 2
sól, pieprz
posiekana mięta 1 łyżka
sok z cytryny
zielenina
olej 1 łyżka
smalec 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: ryba w pakiecikach

Pieczarki obrać, pokroić w paseczki, włożyć na mocno rozgrzany tłuszcz i smażyć do momentu aż woda odparuje. Dodać cebulę pokrojoną w krążki i zeszklić ją. Folię aluminiową posmarować olejem, ułożyć na każdym kawałku foli trochę pieczarek z cebulą, następnie porcję ryby, posypanej solą i przyprawami, z wierzchu posypać ponownie pieczarkami. Zawinąć szczelnie folię, ułożyć na blaszce do pieczenia i piec pakieciki w piekarniku o temperaturze 220 stopni przez czas trzydziestu minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak