Ryba w marynacie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet miruny

    4-6 sztuk
  • Musztarda francuska Prymat

    1-2 łyżki
  • masło

    3-4 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • cukier trzcinowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Ryba w marynacie foto
3 Łyżki masła roztopić, zdjąć z ognia ,dodać posiekany tymianek i wymieszać.
Krok 2 - Ryba w marynacie foto
Do masła i tymianku dodać ocet balsamiczny, paprykę słodką, musztardę francuską, pieprz i sól do smaku oraz cukier trzcinowy również do smaku. Całość wymieszać.
Krok 3 - Ryba w marynacie foto
Rybę pokroić na mniejsze porcja jeśli jest taka konieczność i każdy kawałek kolejno marynować.
Krok 4 - Ryba w marynacie foto
Odstawić na ok 2-3 godziny do lodówki.
Krok 5 - Ryba w marynacie foto
Po tym czasie smażyć na ruszcie bądź patelni grillowej.
Krok 6 - Ryba w marynacie foto
Podawać z ziemniaczkami

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Renataj 08.09.2013 14:22
Bardzo podziałało na moją wyobraźnię - zapach pieczonej ryby i tymianku Pycha
Pusia 21.06.2013 10:32
smaczne jedzonko
Pusia 19.06.2013 09:11
smacznie wygląda
gotujebochce 19.06.2013 08:56
każda ryba jest pyszna
Paolcia 19.06.2013 08:52
ryba moja ulubiona :)
dodi 19.06.2013 08:49
ta ryba musi być pyszna bo na taką wyglada
paulina2157 19.06.2013 08:40
polecam bardzo dobra rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat